HTML

Lemma-coach - képzés

A képzés maga egy korábban indult, hosszabb folyamat, most ennek a 2013. őszi etapjáról számolunk be ebben a blogban. A képzésen részt vevők nem kezdők, valamennyien a segítő, tanácsadó, tréner-szakmákban, pszichológiai, pedagógiai és kommunikációs területen járatos, elhivatott szakemberek. A Lemma-coaching témájával ismerkednek meg ezen a képzésen.

Friss topikok

Három hónap- három arc: miért jó ide járni, most őszintén...?

2013.11.30. 02:49 HajniFulop

 Három hónap telt el a Lemma-coach beavató  képzés szeptemberi kezdete óta, a Benczúr utca gyönyörű őszi faleveles hangulatban „fogadta és kísérte ki” a Lemma-coaching képzésre érkezőket.  Időközben lehullottak a falevelek, hűvösebb lett az idő,  egyre több finom forró tea fogy képzésen, a kellemes helyiségben – még mindig- jól esik a közös beszélgetés. 

benczurutca_1.jpg

Közeledik a december, a lezárások, értékelések hónapja. Mi még nem zárjuk le a képzést, de egy pillanatra megállunk, hogy visszatükrözzük: „Miért hasznos és működő  a Lemma-coach beavató képzésre járni, milyen élményt visznek haza a tanulók ?”

Apróság, mindössze pár perces ún.”lezáró kör” a csoportfoglalkozások végén, mikor mindenki elmondja, hogy érezte magát, mit kapott, mit visz magával, esetleg mi volt  számára nehéz a képzési napon?

   Igen apróság, két – három mondat, mégis olyan élményt ad, amit nem felejt el az ember, és erőt meríthet belőle újra és újra.  A csoporttársakról: senki sem kezdő,  csak a coach-beállítódáshoz közel állók jöhettek a képzésbe, a tanulnivaló számukra „megugorható” magasságban kezdődik. Csupa nyitott, önismerettel rendelkező férfi és (több) nő jár a csoportokba. Olyanok ők, hogy  magukról és az emberi személyiségbeli folyamatokról folyamatosan új dolgokat tanulni, megtapasztalni és segíteni szeretnek leginkább, mindenki rendelkezik  humán segítő-tanácsadói, illetve vezetői gyakorlattal, attitűddel. A résztvevők visszajelzései közül néhányat kiemelnék, mert nagyon jól jellemzi ezeket a tanulási napokat:

-          „most már nem a hétvégét várom a héten a legjobban, hanem a csütörtököt, amikor ide, a Lemma-coach képzésre jöhetek. Már előre örülök, hogy milyen jó lesz találkozni Edittel,  Veletek és önmagammalJ, és milyen új, izgalmas coach-eszközt fogunk megismerni, amit aztán kipróbálhatok, azonnal használhatok isJ! Ha merek.., és ha van kivel..De azon vagyok, hogy ezt is megoldjam..

-          „úgy érzem magam, mintha egy varázslóiskolába járnék, ahol mindig tanulok valami új varázsigét”- de persze ez csak viccJ. Tudom, hogy ezek nem varázsigék, hisz  nem „kitalált” ügyeken gyakorlunk, hanem saját célokon dolgozunk, tehát önismeretből „bűvészkedem”. Itt minden beszélgetés, eszköz, módszer kipróbált, ezek mind az emberi viselkedésre és működésmódokra alapozott beszélgetések, kérdések, modellek, amiket én is hétről –hétre megismerek, és az itteni páros-vagy csoportos gyakorlás erős élménye és bevésődése után már a hazafelé vezető úton újra alkalmazok is, ha tehetemJ!  És tényleg működik, mint egy igazi edzésen: mindig egy kicsit több erőfeszítés, mindig egy kicsit több eredményJ!

„Nagyon jól vagyok itt, mindig nagyon jól töltöm itt az időmet, jó értelemben véve megdöbbentő találkozni a hiedelmeimmel, motivációimmal, nehézségeimmel való szembenállásommal. Néha meglep, néha megnyugtat, amit saját magamról tapasztalok, de mindenképpen erősít, hisz ezek az önismereti lépések segítenek abban, hogy saját és mások teljesítményéti s tudjam menedzselni. A képzések után mindig egyre erősebbnek és talpraesettebbnek érzem magam másokkal szemben is, és egyre többféleképpen tudok viszonyulni az emberekhez. Nagyon jó látni, ahogy az itt tanultak megjelennek a valóságban,az itt tanult eszközök tényleg az életből vettek, nem tankönyvszagúak, nem elméletek. 1000 % működő gyakorlatok!

Tudjon meg többet a képzésről, olvassa el ezt a részletes információs oldalt a Lemma Coach beavató képzésről,  vagy töltse le a Hallgatói katalógust, hogy további ismereteket szerezhessen. 

 benczurutca.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csoport eszközök önismeret képzés lemma-coach attittűd nehézség szemben állás

A bejegyzés trackback címe:

https://lemma-coachkepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr765668267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása